Японският производител на електроника НЕК (NEC) показа днес летяща кола

...
Японският производител на електроника НЕК (NEC) показа днес летяща кола
Коментари Харесай

Японската НЕК вдигнa във въздуха летящ автомобил

Японският производител на електроника НЕК (NEC) сподели през днешния ден " летяща кола " - наподобяваща на дрон машина с четири перки, която се задържа постоянна във въздуха към минута, съобщи Асошиейтед прес.

Изпитателният полет на височина 3 метра се организира в голяма клетка като защитна мярка. Подготовката за самото мероприятие, като многочислени инспекции и предизвестията към представителите на медиите да сложат защитни каски, лиши повече време от двете къси демонстрации, отбелязва АП.

Японското държавно управление поддържа напъните за създаване на летящи коли, като задачата е те да стартират да се употребяват до 30-те години на века.

Сред начинанията, подкрепени от управляващите, е голям изпитателен полигон за летящи коли, построен в регион, унищожен от цунамито, земетресението и нуклеарната повреда във Фукушима през 2011 година. Централната префектура Мие, която е известна измежду холивудски звезди като място за отдих, се надява да употребява този тип превоз за връзка сред многочислените си острови, осведоми Българска телеграфна агенция.

Летящ автомобил на стартъпа Каривиейтър (Cariviator) през 2017 година се разруши бързо по време на проява. Шефът на компанията Томохиро Фукузава, който участва на представянето през днешния ден, заяви, че в последно време нейните машини също съумяват да се задържат повече време във въздуха.

НЕК е измежду над 80-те спонсори на технологията на Каривиейтър, измежду които са също Тойота (Toyota) и компанията за видео игри Бандаи Намко (Bandai Namco).

Целта е да се реализира равномерен преход от обичайни към летящи коли, въпреки пред новата технология към момента да има редица спънки. Сред тях е животът на батериите, потребността от регулации и опасенията за сигурността.

Представители на НЕК прецизират, че тяхната машина е предопределена за безпилотни полети за доставки, само че употребява опита на компанията от другите й подразделения като галактически пътувания и киберсигурност.

Всички концепции за летящи коли, които наподобяват на дронове, само че са задоволително огромни, с цел да поберат човек, дават обещание да бъдат по-добри от хеликоптерите. Вертолетите изискват скъпа поддръжка, шумни са и за тях са нужни подготвени водачи.

Според японските управляващи страната има добра опция да се наложи като международен водач в тази сфера, тъй като държавното управление и частният бранш ще работят дружно в тясно съдействие.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР