Японският производител на автомобили Nissan представи система за подпомагане, която

...
Японският производител на автомобили Nissan представи система за подпомагане, която
Коментари Харесай

Nissan: По-безопасно пресичане с лидарни сензори - видео

Японският производител на коли Nissan показа система за подкрепяне, която употребява лидарни датчици (Light Detection and Ranging) за безвредно и надеждно разкриване и отбягване на евентуални конфликти на комплицирани кръстовища.

Новата технология записва скоростта и позицията на участниците в придвижването, приближаващи автомобила в профил, и проучва евентуалния риск от случай. Ако конфликтът е неминуем, системата реагира рано и да вземем за пример инициира спешно прекъсване.

Ако злополуките не могат да бъдат избегнати изцяло, те най-малко са доста понижени. Това е отговорът на Nissan на една от най-опасните аргументи за произшествия - грешките при шофиране на кръстовища постоянно имат съществени последици.



Системата в процеса й на разработка е проектирана да предлага още по-добра поддръжка в сложни обстановки, употребявайки усъвършенствани датчици и програмен продукт. По пътя към идващото самостоятелно шофиране Nissan работи, с цел да разбере цялостния набор от сюжети за произшествия. За тази цел ще бъдат оценени комплицирани произшествия, които се случват в действителния свят.

„ Разработването на тази технология е част от визията на компанията „ Nissan Ambition 2030 “. Ние сме на път да разработим система за отбягване на конфликт, употребявайки лидарни датчици от последващо потомство доникъде на 2020 година “, изяснява Такао Асами, който е старши заместител Президент, който управлява Nissan Research & Development (Research & Advanced Engineering).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР