Японският производител Japan Display изпадна в безтегловностНамерението на Apple да

...
Японският производител Japan Display изпадна в безтегловностНамерението на Apple да
Коментари Харесай

Apple минава на OLED, трус в индустрията на дисплеите

Японският производител Japan Display изпадна в безтегловност

Намерението на Apple да употребява OLED панели в смарт телефоните си провокира земетресения в промишлеността на екраните

Apple възнамерява да се откаже от потреблението на течнокристални екрани (LCD) във всички свои смарт телефони в употребява на екраните с органични светодиоди (OLED), заяви Electronic Times. Новината срина акциите на Japan Display – главен сътрудник на Apple за екрани.

През актуалната година ще излезе единствено един модел iPhone с OLED екран, само че през 2019-та компанията от Купертино има намерение да употребява единствено такива панели в смарт телефоните си. Има дребна възможност Apple да пусне LCD модели и през 2019 година при изискване, че разшири продуктовата си линия.
още по тематиката
В случай, че Apple се придържа към проекта си да пусне на пазара три нови модели айфони, всички те ще имат OLED екрани, твърди Electronic Times, базирайки се на източници от промишлеността.

Преходът към OLED ще засегне доста съществено бизнеса на Japan Display, която е един от главните снабдители на LCD панели. Японският производител крои проекти за произвеждане на OLED екрани през идната година и сега търси вложения за стартиране на индустриалните линии.

През април т.г. се появиха информации, че Japan Display има намерение да притегли над 500 млн. $ посредством стартиране на нови акиции. Освен това японската компания възнамерява да продаде един от заводите си в префектура Ишикава, останал без поръчки, на държавната корпорация Innovation Network Corp.

Japan Display е взаимно дружество за екрани на Hitachi, Toshiba и Sony. В последните четири години компанията работи на загуба, а цената й непрекъснато понижава. В момента пазарната капитализация на предприятието се прави оценка на към 965 млн. $.

Плановете на Apple да премине към OLED екрани повлияха отрицателно и на различен снабдител на панели за iPhone – корейската компания LG Display. В случай, че Apple употребява само OLED екрани в смарт телефоните си от 2019 година, евентуално LG Display ще получи единствено част от поръчките, защото производителят на iPhone ще желае да работи с няколко колегата, с цел да понижи рисковете.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР