Японският премиер Йошихиде Суга изрази своето желание Олимпийските игри в

...
Японският премиер Йошихиде Суга изрази своето желание Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Премиерът на Япония държи Олимпийските игри да се проведат

Японският министър председател Йошихиде Суга изрази своето предпочитание Олимпийските игри в Токио през лятото на 2021 година да се проведат като знак на успеха на човечеството в борбата с ковид.

„ Изпълнен съм с увереност да проведа олимпийските и параолимпийските игри в Токио идващото лято като знак на успеха на човечеството над ковид. Ще създадем всичко допустимо да организираме тези надпревари безвредно “, съобщи Суга в първата си програмна тирада в Народното събрание.

Суга е безапелационен, че броят на новозаразените в Япония е почнал да спада: „ Но в този момент тази наклонност спря и обстановката остава непредсказуема. Ще работим за попречване на бързото разпространяване на инфекцията “.

Летните олимпийски игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията от COVID-19 най-голямото спортно събитие в света беше отсрочено с една година и в този момент би трябвало да се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.

По всяка възможност уредниците ще задължат всички участници да си създадат тест за ковид преди идването си в Япония и преди напускането на страната.

Ако спортистите, идващи от чужбина, имат документ за негативен тест за ковид, ще им бъде разрешено да не се подлагат на двуседмична карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР