Японският премиер Шиндзо Абе стана най-дълго управлявалият без прекъсване лидер

...
Японският премиер Шиндзо Абе стана най-дълго управлявалият без прекъсване лидер
Коментари Харесай

Гигантски рекорд за Шиндзо Абе

Японският министър председател Шиндзо Абе стана най-дълго управлявалият без спиране водач на страната, само че върхът беше маркиран без необикновен звук на фона на терзания за здравословното му положение, пишат Асошиейтед прес и Ройтерс.

Абе означи 2799-ия си ден на непрестанно ръководство на страната. Той е министър председател от 2012 година, предава Българска телеграфна агенция.

Предишният връх по непрестанно ръководство на японски министър председател беше подложен от Ейсаку Сато, брата на дядо му по майчина линия, заемал премиерския пост непрестанно в продължение на 2798 дни от 1964 до 1972 година.

65-годишният Абе завоюва и върха по най-продължително ръководство на страната предишния ноември, имайки поради и предходния му едногодишен мандат. Преди 13 години той се отдръпна по здравословни аргументи, което провокира опасения за настоящето му положение, откакто през днешния ден Абе посети болничното заведение, повторно за две седмици.

По-късно министър председателят съобщи пред медиите, че е бил в болничното заведение, " с цел да получи подробните резултати от прегледа си предходната седмица и за спомагателни проучвания ".

Той увери, че просто се грижи за здравето си и " възнамерява да продължи да работи настойчиво ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР