Японският премиер Шиндзо Абе се разпореди днес да бъдат взети

...
Японският премиер Шиндзо Абе се разпореди днес да бъдат взети
Коментари Харесай

Невиждано от над 60 г. чудовището "Хагибис" се готви да погълне Япония

Японският министър председател Шиндзо Абе се разпореди през днешния ден да бъдат взети всички нужни ограничения за сигурност по отношение на наближаващия страната най-силен ураган от 1958 година, оповестиха информационните организации.

Прогнозите са, че тайфунът "Хагибис " ще доближи в събота вечерта централната част на тихоокеанското крайбрежие на основния японски остров Хоншу и ще мине през зоната на така наречен Голямо Токио, където живеят 35 милиона души.

В някои региони се чакат рекордно интензивни превалявания и доста мощен вятър. Има заплаха за разваляне на инфраструктура, наводнения, разрушение на къщи.

В най-застрашените региони към този момент е съсредоточена техника за изпомпване на вода, за обезпечаване на аварийно осветяване, булдозери, самостоятелни генератори. Има подготвеност при потребност в най-тежко потърпевшите региони да бъде изпратена армията.

Населението е призовано да се ресурси с бутилирана вода и с някои хранителни артикули.

Авиокомпаниите към този момент анулираха повече от 1100 полета, планувани за на следващия ден. Тайфунът ще засегне графика на надпреварите от Формула 1, които трябваше да се състоят този уикенд в Судзука. Квалификациите са отсрочени от събота за неделя.

Отменени бяха срещи от Световното състезание по ръгби. Утре ще бъдат спрени и доста влакове в региона на японската столицата, в това число високоскоростните.

В 9 сутринта локално време "Хагибис " се намираше на 410 км от остров Чичиджима и се движеше в посока север-северозапад със скорост от 25 км в час и ветрове от 180 километра в час, а на моменти и с пориви от 250 километра в час.

Сравняват "Хагибис " с мощния "Ида " от 1958 година, лишил живота на повече от 1200 души.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР