Японският премиер Шиндзо Абе поднови обещанието си да промени пацифистката

...
Японският премиер Шиндзо Абе поднови обещанието си да промени пацифистката
Коментари Харесай

Японският премиер надъхва армията, обещава конституционни промени

Японският министър председател Шиндзо Абе възобнови обещанието си да промени пацифистката конституция на страната и да подчертае ролята на въоръжените сили, осведоми АП.

Пред към 4000 бойци Абе съобщи, че изменението на главния закон би трябвало да вдъхне на бойците възприятие за горделивост.

" Вие извоювахте доверието на обществото с ръцете си. Сега е време да осъществим отговорността си като политици и да създадем среда, при която Силите за самозащита могат да извършват отговорностите си с възприятие на горделивост ", сподели той, облечен в черен смокинг.

На събитието бяха показани към 260 танка, други бойни машини и 40 самолета.

Абе, избран отново през предишния месец за водач на ръководещата партия, е решен да промени конституцията на страната. Много консервативни японци възприемат направената от Съединени американски щати конституция като оскърбление, наложено след загубата през Втората международна война.

Силите за самозащита са образувани през 1954 година Тогава публичното мнение е разграничено във връзка с ролята на силите, само че през днешния ден те са подкрепяни най-вече поради присъединяване им в интернационалните мироопазващи задачи и при бедствия.

Абе желае да добави точка към Член 9 от конституцията, който не разрешава потреблението на мощ при разрешаването на интернационалните разногласия. Той желае в конституцията категорично да се позволи съществуването на японски въоръжени сили.

Опонентите настояват, че изменението не е належащо, тъй като силите са приети в страната и чужбина като въоръжени сили на Япония и конституционно не съставлява проблем.

Либералнодемократическата партия на Абе разшири интернационалната роля на силите с друго пояснение на Член 9. През 2015 година държавното управление му прокара закон, който разрешава на японските военнослужещи да пазят Съединени американски щати и други съдружници при положение на задгранична офанзива - съществена смяна в политиката на самозащита.

Необходимо е болшинство от 2/3 в двете камари на Народното събрание, с цел да се промени конституцията, което след това ще бъде подложено на народен референдум.

Проучвания демонстрират, че множеството японци се интересуват какъв брой пари печелят, разноските за обучение и положението на стопанската система, в сравнение с да се трансформира конституцията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР