Японският премиер Шиндзо Абе обяви в сряда промени в състава

...
Японският премиер Шиндзо Абе обяви в сряда промени в състава
Коментари Харесай

Японският премиер назначи нови министри на отбраната и на външните работи

Японският министър председател Шиндзо Абе разгласи в сряда промени в състава на кабинета, като смени по-специално министрите на защитата и на външните работи. Това заяви на конференция държавният представител, съобщи Франс прес.

Ключовите функционалности са поверени на фигури, участвали към този момент в ръководещия екип; някои обаче сменят поста си.

Досегашният външен министър Таро Коно поема защитата, което може да се разчете като знак, че Абе поддържа неговата решителност в неотдавнашните все по-остри разногласия с Южна Корея.

Тошимицу Мотеги, водил до момента от японска страна консултациите със Съединени американски щати по комерсиалните въпроси след излизането на Вашингтон от Транстихоокеанското партньорство (ТПП), вместо икономическото възкръсване ще се залови с дипломацията. Това може да се преглежда като премия, защото се чака Япония и Съединени американски щати да разгласят скоро, че подписват съглашение в търговията, показва Агенция Франс Прес.

Постът външен министър обаче е измежду най-деликатните с оглед напрегнатите връзки с Южна Корея, териториалните разногласия с Китай и Русия, обидите от страна на съдружника Съединени американски щати и увъртанията на Северна Корея във връзка нуклеарната ѝ стратегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР