Японският премиер Шиндзо Абе обяви извънредно положение в Токио и

...
Японският премиер Шиндзо Абе обяви извънредно положение в Токио и
Коментари Харесай

Извънредно положение в Токио и още 6 области в Япония

Японският министър председател Шиндзо Абе разгласи изключително състояние в Токио и шест други области в страната. То ще важи от на следващия ден - 8 април в продължение на месец, а повода за решението е скок в случаите на болни от ковид.
" Тъй като взех решение, че е настъпила обстановката, за която се опасяваме, че ще повлияе съществено на живота на хората и на стопанската система... Декларирам изключително състояние ", сподели Абе в телевизионно послание, цитира го БГНЕС.
Извънредното състояние ще даде на губернаторите пълномощия да приканват хората да си стоят вкъщи, а компаниите - да спрат работа, само че без да вкарват строги ограничения като тези в други страни. Като цяло не се плануват наказания за хората, които нарушават условията, и за спазването им ще разчита повече на обществения напън и респекта към властта.
Япония подкрепя бизнеса с колосална сума поради ковид
 
 
Над 3500 са доказаните случаи на ковид досега в Япония, а умрелите са 85. Мащабът на епидемията не е толкоз огромен, колкото в други страни, само че броят на инфектираните продължава да пораства, като особена паника буди разпространяването на вируса в Токио. В столицата до през днешния ден са регистрирани над 1000 случая, в това число 83 нови.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 7 април
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР