Японският премиер Шиндзо Абе обяви днес големи промени в състава

...
Японският премиер Шиндзо Абе обяви днес големи промени в състава
Коментари Харесай

Масови оставки в японското правителство. Абе назначава 13 нови министри

Японският министър председател Шиндзо Абе разгласи през днешния ден огромни промени в състава на своя кабинет, откакто по-рано всички членове на японското държавно управление подадоха оставки. Най-важните промени са в министерството на защитата и на външните работи. Това заяви на конференция държавният представител, съобщи Франс прес.

Ключовите функционалности са поверени на фигури, участвали към този момент в ръководещия екип; някои обаче сменят поста си.

Досегашният външен министър Таро Коно поема защитата, което може да се разчете като знак, че Абе поддържа неговата решителност в неотдавнашните все по-остри разногласия с Южна Корея, предава Българска телеграфна агенция.

Тошимицу Мотеги, водил до момента от японска страна консултациите със Съединени американски щати по комерсиалните въпроси след излизането на Вашингтон от Транстихоокеанското партньорство (ТПП), вместо икономическото възкръсване ще се залови с дипломацията. Това може да се преглежда като премия, защото се чака Япония и Съединени американски щати да разгласят скоро, че подписват съглашение в търговията, показва Агенция Франс Прес.

Постът външен министър обаче е измежду най-деликатните с оглед напрегнатите връзки с Южна Корея, териториалните разногласия с Китай и Русия, обидите от страна на съдружника Съединени американски щати и увъртанията на Северна Корея във връзка нуклеарната й стратегия.

Японският държавен представител Йошихиде Суга - стожер на екипа и основен секретар на държавното управление, резервира досегашните си постове също като вицепремиера Таро Асо, който е и министър на финансите.

Има и 13 нови лица - за околната среда да вземем за пример ще дава отговор известният и преуспяващ млад политик Шиничиро Коидзуми, наследник на бивия премеир Джуничиро Коидзуми.

Жените министри в новия състав са единствено две (ще дават отговор за вътрешните работи и за олимпийските игри), въпреки Шиндзо Абе все по този начин да твърди, че се стреми към общество с " блестящо " женско наличие, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР