Японският премиер Шиндзо Абе обеща да ускори процеса на подготовка

...
Японският премиер Шиндзо Абе обеща да ускори процеса на подготовка
Коментари Харесай

Токио ускорява търговското споразумение с ЕС


Японският министър председател Шиндзо Абе даде обещание да форсира процеса на подготовка за сключване на съглашение за свободна търговия с Европейския съюз. Ръководителят на японското държавно управление съобщи това по време на посещаване в град Кобе, където посети Центъра за регенеративна медицина. " Тази самодейност ще помогне да се разшири свободната и лоялна зона за търговия по целия свят и имам желание да положа всички старания, с цел да се форсира заключителният стадий на договаряния с оглед подписването на окончателното съглашение ", съобщи министър-председателят, представен от организация "Киодо ", съобщи БГНЕС.

Тази седмица японският министър на външните работи Фумио Кишида организира телефонен диалог с еврокомисаря по търговията Сесилия Малмстрьом. Страните разискаха подготовката за диалози сред Токио и Брюксел по време на срещата на върха на Г-20 през юли. Япония и Европейски Съюз в продължение на няколко години договарят за съглашение за свободна търговия.

Параметрите за контракта бяха реализирани в белгийската столица през 2011 година Първият кръг от договарянията се организира през април 2013 година Токио най-силно се интересува от премахването на високите вносни мита за японски коли (10%) и електронни артикули (14%). Интерес обаче има и Брюксел. Според специалисти, при влизане в действие на този документ, износът на европейски артикули към Страната на изгряващото слънце ще се усили с към 30%. Страните от Европейски Съюз имат изгода от премахването на митата върху европейския експорт за Япония на артикули, измежду които са най-много сирене, вино и тестени произведения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР