Японският премиер Шиндзо Абе днес обеща широкообхватен безпрецедентен пакет от

...
Японският премиер Шиндзо Абе днес обеща широкообхватен безпрецедентен пакет от
Коментари Харесай

Шиндзо Абе обеща големи икономически стимули

Японският министър председател Шиндзо Абе през днешния ден даде обещание широкообхватен невиждан пакет от стъпки за предотвратяване на стопанската система от коронавирусната пандемия. Той съобщи, че страната е покрай изключително състояние в миг на мощно повишаване на инфектираните в Токио, съобщи Ройтерс.

Абе означи, че " големите, мощни " ограничения ще превъзхождат отговора при световната финансова рецесия от 2008 година.

" Япония се държи самоуверено, само че не би било необичайно в случай че има бързо разпространяване (на вируса) когато и да е ", сподели министър председателят на конференция, излъчена по националната телевизия, въздържайки се обаче да разгласи изключително състояние. Абе оповести проекти да бъде утвърдено лекарството Авиган, оказало се ефикасно при лекуването, предава Българска телеграфна агенция.

До към 10 дни държавното управление ще изготви тласъци, уточни министър председателят на фона на доказани нови 60 случая в Токио. Според източници икономическите стъпки ще включват разноски за най-малко 135 милиарда $.

Днес бяха оповестени и 57 нови случая на ковид в център за хора с увреждания в префектура Чиба край столицата.

По-рано губернаторът на Токио Юрико Койке насочи апел след регистрираното внезапно нарастване на инфектираните с ковид тази седмица, което по думите й изправя столицата на ръба на изключително състояние.

Тя прикани десетките милиони поданици на града и близките региони да заобикалят несъществени и неспешни излизания до 12 април и изключително този уикенд.

Броят на инфектираните в Япония скочи до над 1500, а умрелите са 52-ма, без пасажерите от круизния транспортен съд, който бе подложен под карантина предишния месец.

Тази седмица Абе дефинира обстановката като " национална рецесия ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР