Японският премиер Шиндзо Абе бе преизбран в четвъртък с голямо

...
Японският премиер Шиндзо Абе бе преизбран в четвъртък с голямо
Коментари Харесай

Преизбраха Шиндзо Абе за лидер на японската Либерално-демократическа партия

Японският министър председател Шиндзо Абе бе избран отново в четвъртък с огромно болшинство за водач на своята партия. Така той ще може да остане отпред на страната до 2021 година и да счупи върха за най-продължително ръководство, съобщи Франс прес.

Абе получи 553 гласа от подадените общо 807; 329 от тях му осигуриха 405-те депутати и сенатори - негови съпартийци от Либералнодемократическата партия. Съперникът му Шигеру Ишиба бе подсилен най-вече от деятели и симпатизанти на тази политическа мощ, прецизира организацията.

Председателят на ЛДП се избира взаимно от депутатите на партията в Народното събрание - 405 души с 405 гласа, и от над един милион деятели и симпатизанти, чиито гласове се групират и тежестта им се приравнява също на 405. Победител става оня, който събере болшинство от тези 810 гласа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди изборите Абе даде обещание, че в случай че остане отпред на партията и държавното управление, ще се заеме с промени, " с цел да построи нова Япония ", съобщи ТАСС.

Според устава на ЛДП ръководителят й може да заема този пост три поредни мандата, само че след спиране още веднъж получава това право. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР