Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че не може да

...
Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че не може да
Коментари Харесай

Фумио Кишида: Не приемаме промяна на статуквото със сила

Японският министър председател Фумио Кишида съобщи през днешния ден, че не може да одобри какъвто и да било ход където и да било по света за смяна на статуквото със мощ, съобщи Ройтерс.

Кишида съобщи това при започване на среща с немския канцлер Олаф Шолц в Токио. Той сподели, че Япония ще продължи да поддържа Украйна и ще ускори глобите против Русия посредством подпомагане с други страни, в това число Германия. По негови думи Япония ще прегледа украинските претенции и ще обмисли какво може да направи, с цел да помогне на Украйна в границите на японските закони. Шолц сподели, че Германия ще провежда образование на украинци за приложимост на изпратените от Съединени американски щати гаубици. Японският министър председател добави, че страната му ще спре вноса на съветски въглища по-рано от плануваното и ще се стреми да диверсифицира енергийните си доставки.

Кишида заяви също по този начин, че той и Шолц са се договорили да се опълчват на всички опити за смяна на статуквото в Южнокитайско и Източнокитайско море.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР