Японският пилот Такааки Накагами ще продължи да се състезава за

...
Японският пилот Такааки Накагами ще продължи да се състезава за
Коментари Харесай

Накагами остава в LCR Honda с многогодишен договор

Японският водач Такааки Накагами ще продължи да се състезава за тима на LCR Honda в клас MotoGP, откакто подписа нов, дълголетен контракт с Honda Racing Corporation (HRC), които ще го пласират в своя сателитен тим.

Японецът направи своя дебют в кралския клас през 2018 година точно с екипа на LCR. И в трите си акции в MotoGP, Накагами пилотира едногодишен модел на Honda, като в прес-съобщението на HRC не се загатва дали тази процедура ще продължи.

OFFICIAL: to continue with in 2021!

The Japanese rider rewarded for outstanding season with multi-year deal! |
— MotoGP™ (@MotoGP)
След 10 от общо 14-те надпревари през 2020 година, Накагами заема петата позиция в класирането при водачите се актив от 92 точки и закъснение от 29 пункта по отношение на водача, като е най-добре класирания водач на Honda в международния шампионат. А в Гран При на Андалусия тази година, 28-годишният японец записа своето най-хубаво класиране в MotoGP, откакто приключи четвърти в конкуренцията на „ Херес “.

Съотборник на Накагами през 2021 и 2022 ще е Алекс Маркес, който още преди началото на сезон 2020 подписа двугодишен контракт с HRC, като по-младият от братята Маркес ще получава последната версия на мотора на японците.

Съдбата на сегашния втори водач на LCR Honda Кал Кръчлоу продължава да бъде неразбираема, като съгласно някои клюки той към този момент е подписал прелиминарен контракт с отбора на Aprilia, само че италианския отбор към момента изчаква решението на Спортния трибунал (CAS) по делото за потребление на допинг отстрана на Андреа Яноне.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР