Японският парламент прие резолюция относно ситуацията с правата на човека

...
Японският парламент прие резолюция относно ситуацията с правата на човека
Коментари Харесай

Японският парламент приема резолюция за правата на човека в Китай

Японският парламент одобри резолюция по отношение на " обстановката с правата на индивида " в Китай. Правителството на Фумио Кишида подхваща стъпки да успокои обстановката дни преди да започва Олимпиадата в Пекин, осведомят от Ройтерс.

Япония към този момент разгласи, че няма да изпрати държавна делегация на игрите. Това е част от протеста, който Съединени американски щати стартира в символ на митинг против нарушаването на човешките права в Китай.

Още с идването си на власт през октомври Кишида съобщи, че Япония няма да смекчава тона към Китай.

В резолюцията призната от долната камара се показва загрижеността на международната общественост за нарушаването на човешките права в Китай, Тибет и Хонг Конг.

В нея се загатва още, че човешките права не са единствено проблем на Китай. Те имат значимо значение и интернационалната общественост с право е загрижена за тях.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон, забраняващ вноса на артикули от Китай поради насилствения труд в някои райони на страната. Ваяингтон дефинира отношението на китайското държавно управление към мюсюлманската общественост като геноцид.

Китай отхвърля обвиняванията.

Консервативното крило на ръководещата Либерално Демократична партия подписа резолюцията дни преди зимните олимпийски игри, с известни терзания за възможни стопански последствия.

В партията се чуват разнообразни отзиви за метода към Китай. По-консервативните оферират да се внимава, други пък желаят възстановяване на икономическите връзки с Китай.

Резолюцията накара японското държавно управление да работи с интернационалната общественост за решение на проблема.

Правителството би трябвало да събере данни, с цел да види цялата картина. Нужно е наблюдаване на обстановката и взимане на съответните ограничения.

В текста на резолюцията на никое място не се загатва думата " Китай ". Описва се " обстановка с човешките права ", с цел да не се влошат икономическите връзки сред двете страни.

Япония разчита на Китай като вносител на първични материали и е главен пазар за японските коли.
 КНДР отхвърли сериозната резолюция на Организация на обединените нации за човешките права
КНДР отхвърли сериозната резолюция на Организация на обединените нации за човешките права

Счита документа за неприятелски акт и двоен стандарт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР