Японският парламент одобри днес законопроект, забраняващ на родителите и други

...
Японският парламент одобри днес законопроект, забраняващ на родителите и други
Коментари Харесай

Япония забрани със закон физическите наказания на деца

Японският парламент утвърди през днешния ден законопроект, забраняващ на родителите и други настойници да ползват физическо наказване на децата, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Според признатите ремонти, които влизат в действие от 1 април идната година, се вкарва цялостна възбрана на физическото наказване на малолетни, само че в документа не се плануват санкции на закононарушителите.
Местните управляващи ще са задължени да организират профилактична работа измежду родителите, които злоупотребяват с насилствените способи на образование. Социалните служащи в сходство с новия закон ще получат по-широки права за "намеса " по случаи на домашно принуждение против деца, доколкото в този момент законът в по-голямата си част е на страната на родителите, дори в случай че здравната и психическа експертиза удостовери, че те употребяват физически санкции.
Като последваща стъпка японското държавно управление счита да преразгледа наказателното законодателство, с цел да внесе в него нови положения, ориентирани към секване на издевателствата над малолетни, изразяващи се в моралното им унижение.
Миналата година японската полиция е съобщила на обществените служби за над 80 хиляди случая на физическо или психическо принуждение над малолетни. Това е рекорден брой за целия интервал, откогато се води такава статистика, отбелязва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР