Японският министър-председател Шиндзо Абе каза в Пекин, че двустранните отношения

...
Японският министър-председател Шиндзо Абе каза в Пекин, че двустранните отношения
Коментари Харесай

Отношенията между Токио и Пекин са пред исторически поврат

Японският министър-председател Шиндзо Абе сподели в Пекин , че двустранните връзки с Китай са в " историческа повратна точка ", съобщи Ройтерс. Абе, който се изрече на конгрес по време на формалната си аудиенция в китайската столица, уточни, че днешният ден бележи зората на ново японско-китайско съдействие и че чака нови благоприятни условия в браншове като инфраструктура, логистика, опазване на здравето и финанси.

На взаимен брифинг с китайския си хазаин Ли Къцян Абе акцентира, че Япония и Китай имат огромна отговорност за застраховане на районната сигурност и ще работят дружно по казуса със Северна Корея.

Китайският министър-председател Ли посочи, че Япония е решена да възстановява дипломатическите си връзки с КНДР . Преди това обаче, би трябвало да бъдат позволени няколко казуса, в това число въпроса за ориста на японците, отвлечени от Северна Корея през 70-те и 80-те години на предишния век за образование на шпиони.
, attend reception marking 40th anniversary of - Treaty of Peace and Friendship
— CCTV+ (@CCTV_Plus) Това е първото публично посещаване на началник на японското държавно управление в Китай от 2011 година насам. Започнатата от Съединени американски щати комерсиална война сближава двете мощни и съперничещи си азиатски сили, показва Ройтерс.

Ли и Абе направиха обзор на почетна рота пред Двореца на народа на площад Тянанмън , преди за стартират диалозите си в двореца.

Тази смяна в връзките е резултат от дълъг развой на помиряване, шест години след национализацията от японската страна на острови, за които Китай претендира.-->

Този ход провокира антияпонски демонстрации в Китай и задълго охлади връзките сред Токио и Пекин . Предпазливото им стопляне стартира едвам в края на 2014 година

Двете страни, които са втора и трета по мощ стопански системи в света, би трябвало да обсъдят способи за усилване на икономическото си съдействие, показва Франс прес.

Абе е придружаван от делегация от представители на 500 японски компании , които желаят да разширят наличието си на големия китайски пазар, а Китай се интересува от японските технологии.

Абе и Ли участваха през вчерашния ден на банкет, проведен по случай 40 години от подписването на контракта за мир и другарство сред Пекин и Токио.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР