Японският министър-председател Фумио Кишида изрази разочарование от неспособността на Съвета

...
Японският министър-председател Фумио Кишида изрази разочарование от неспособността на Съвета
Коментари Харесай

Фумио Кишида: Целостта на ООН е изложена на риск заради войната в Украйна

Японският министър-председател Фумио Кишида изрази отчаяние от неспособността на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да реагира на съветското навлизане в Украйна поради правото на Русия на несъгласие и прикани за промени, които да разрешат на организацията да пази по-добре международния мир и ред, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Трябва да погледнем в очите действителността, че целостта на Организацията на обединените народи е изложена на риск поради нахлуването в Украйна на Русия, която е член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи Кишида. Реформите се разискват от близо 30 години, сподели той. Това, от което се нуждаем, са дейности за промени, а освен диалози.

Япония от дълго време се стреми да реформира Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като твърди, че той е основан от спечелилите във Втората международна война и не отразява днешната реалност. От 2004 година насам Япония предизвиква проект за промяна дружно с Германия, Индия и Бразилия. За постигането на измененията обаче ще е нужна сложна за реализиране смяна в Устава на Организация на обединените нации.

От януари Япония ще бъде един от непостоянните членове на Съвета за сигурност. Кишида даде обещание, че Токио ще се вслушва откровено в гласовете на дребните, а освен на огромните, с цел да укрепи върховенството на закона в интернационалната общественост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР