Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми предупреди в понеделник,

...
Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми предупреди в понеделник,
Коментари Харесай

Парижкото споразумение за климата може да умре, за да се възстанови икономиката

Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми предизвести в понеделник, че Парижкото съглашение за климата може да " почине " , в случай че стъпките за битка с световното стопляне бъдат сложени на изчакване, с цел да се улесни икономическото възобновяване от пандемията с ковид, оповестява " Ройтерс ".

Много икономисти и политици предвиждат стръмна световна криза през тази година, защото страните са принудени да се блокират, с цел да лимитират разпространяването на ковид, ограничавайки интензивността на бизнеса, което е огромен удар върху работните места и приходите .

" Това на процедура би означавало гибелта на съглашението от Париж, в случай че дадем приоритет абсолютно на икономическото възобновяване , като в същото време подценяваме околната среда ", разяснява Коизуми в изявление за " Ройтерс ".

Съгласно забележителното съглашение от Париж 2015 година, съвсем 200 страни се съгласиха да понижат излъчванията на парникови газове в опит да предотвратят пагубно планетарно стопляне.

" Всички в екологичното министерство са съгласни, че стопанската система е значима . Просто бихме желали да се държим по метод, който подсигурява, че околната среда в никакъв случай няма да бъде изоставена ", добавя той.
 Организация на обединените нации, МВФ и Световната банка приканват света да замрази задълженията на най-слабите
Организация на обединените нации, МВФ и Световната банка приканват света да замрази задълженията на най-слабите

60 организации на Организация на обединените нации и интернационалните организации желаят незабавни ограничения от всички страни

Япония предишния месец показа на Организация на обединените нации цел за понижаване на излъчванията на парникови газове в границите на петгодишен обзор.

Целта за понижение с 26% до фискалната година, приключваща през март 2031 година от равнищата, следени през фискалната 2013 година, не се промени спрямо преди пет години , разочароващо за акциите против изменение на климата, макар че страната съобщи, че ще постави старания за по-нататъшно понижаване .

Коизуми, който навърши 39 години във вторник, съобщи в изявлението, че желае да показа по-агресивна цел до идната среща на върха за климат а, която би трябвало да се организира в Глазгоу следващата година.

Конференцията, известна като COP26, в началото бе планувана за ноември, само че е отсрочена за 2021 година поради пандемията. " Япония приема отлагането като позитивно развиване и ще се стреми да сътвори обстановка, в която можем да участваме в COP26 с високо вдигнати глави ", изяснява той.

Коидзуми, който се изрича на видеоконференция от вкъщи си в Токио в първото си такова изявление като министър на околната среда, е наследник на някогашния министър председател Юничиро Коизуми и се преглежда като евентуален предстоящ водач.

Той разяснява, че неговото министерство има намерение да поеме управлението в прекосяването на страната към работа отдалечено , което се форсира вследствие на ковид. " Министерството на околната среда ще понижи пътуващите със 70%. Бих желал да покажа на хората, че ние сме водещи по този път ".
 Отлагат и COP26 за 2021 година поради COVID-19
Отлагат и COP26 за 2021 година поради COVID-19

Трябваше да се организира през ноември в Глазгоу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР