Японският министър на икономиката заяви, че е имал открити и

...
Японският министър на икономиката заяви, че е имал открити и
Коментари Харесай

Япония и САЩ проведоха важни търговски преговори

Японският министър на стопанската система съобщи, че е имал " открити и положителни " търговски договаряния с американския си сътрудник в понеделник, само че акцентира, че въпросът с валутните курсове би трябвало да се разисква в друг подтекст сред финансовите министри на двете страни, оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Срещата беше реалност, откакто американският президент Доналд Тръмп и министър председателят на Япония Шиндзо Абе се договориха през предишния септември да стартират търговски договаряния и реализираха съглашение, което да пази японските автомобилни производители от спомагателни цени, до момента в който самите договаряния са в ход.

Тръмп даде ясно да се разбере, че е неудовлетворен от комерсиалния остатък на Япония по отношение на Съединени американски щати в размер на 68 милиарда $, огромна част от който се дължи на японския експорт на коли, и упорства за двустранно съглашение, което да адресира този проблем.

Министърът на стопанската система Тошимицу Мотеги съобщи във вторник пред кореспонденти, че по-голямата част от тричасовата му среща с комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър е била съсредоточена върху стоковата търговия сред двете страни.

Междувременно Шиндзо Абе акцентира, че новата рамка ще съставлява Споразумение за търговията със артикули (Trade Agreement on Goods, или TAG), а не по-широкообхватно съглашение за свободна търговия, което да включва и въпросите за вложенията и услугите, на които Япония продължава се опълчва.

През предишния уикенд финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин означи, че вижда положително съдействие с Япония по отношение на обменните курсове, като той ще се стреми да бъде включена и валутна наредба във всяко едно вероятно комерсиално съглашение, с цел да се избегне валутното манипулиране.

На въпрос за обмените валутни курсове (на долар/йена), Мотеги отговори, че Япония и Съединените щати към този момент са се договорили, че валутите би трябвало да се разискват сред съответните финансови министри.

Тошимицу Мотеги същшо по този начин съобщи, че е одобрил дружно с Робърт Лайтхайзър, че новите търговски договаряния ще продължат въз основа на взаимното изказване на двете страни, оповестено предишния септември. В него се споделя, че договарянията " ще зачитат позициите на другото държавно управление ", като се обрисуват преговорните линии, свързани с японския авто и селскостопански браншове.

" Ние имахме прям и доста добър продан на отзиви по въпросите на търговията ", уточни Мотеги пред кореспонденти. Той отхвърли да бъде по-конкретен, само че съобщи, че ще изясни наличието на договарянията си след втория ден на договарянията, които не престават и във вторник.

Ройтерс отбелязва, че представител на комерсиалния представител на Съединени американски щати е отказал да разяснява хода на диалозите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР