Японският милиардер Юсаку Маезава е първият турист в света, който

...
Японският милиардер Юсаку Маезава е първият турист в света, който
Коментари Харесай

Японски милиардер е първият турист в света с пътешествие до Луната

Японският милиардер Юсаку Маезава е първият екскурзиант в света, който ще обиколи Луната с Big Falcon Rocket (BFR) на американската компания SpaceX.



Това заяви шефът на компанията Илън Мъск.

 SpaceX разгласи проект да изпрати първия екскурзиант до Луната
SpaceX разгласи проект да изпрати първия екскурзиант до Луната

Само 24 индивида са били на Луната в историята

42-годишният Маезава е японски милиардер и началник на Zozo, компания, която управлява японския уебсайт за онлайн продажба на облекла Zozotown. Самият той разяснява, че от дете е " въодушевен от Луната " и не желае да изпусне опцията " да види Луната от близко ".

Мъск изясни, че Маезава ще обиколи Луната и ще се върне на Земята. Пътуването ще продължи към 4-5 дни. Докато ракетата към момента се построява, Мъск акцентира, че компанията ще извърши тествания преди да бъде изстреляна с човек на борда. Той сподели още, че визията на SpaceX не завършва с този план. Компанията се цели в комерсиализиране на галактическото пътешестване, като BFR ще стане междупланетарна транспортна система. Първите тествания на ракетата в орбита ще бъдат до 2-3 година

Туристическата обиколка е планувана за 2023 година

Японецът ще е първият човек, който ще пътува до Луната от последната задача " Аполо " на Съединени американски щати през 1972 година

Самоличността на първия екскурзиант беше обявена на събитие на SpaceX в централата на компанията в Лос Анджелис в понеделник вечерта, осведоми " Ройтерс ".

" Той е доста самоуверен човек ", разяснява Мъск първия клиент.

Известен отвън Япония най-вече с рекордната покупка на картина на Жан-Мишел Баския за 110 милиона $, Маезава сподели, че ще предложения 6-8 художници от целия свят да се причислят към него на пътешествието.

Не се разкрива какъв брой ще заплати японският милиардер за пътешествието, само че Мъск означи, че предприемачът е внесъл забележителна сума и ще окаже материално въздействие върху разноските за създаването на ракетата.

Според Мъск разноските за създаването на ракетата ще са в размер на към 5 милиарда $.

 Снимка 378850
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР