Японският милиардер Юсаку Маедзава реши да си търси спътница в

...
Японският милиардер Юсаку Маедзава реши да си търси спътница в
Коментари Харесай

Японският милиардер, който си търсеше годеница за Луната, се отказа

Японският милиардер Юсаку Маедзава реши да си търси спътница в живота посредством конкурс. В началото на януари той разгласи кастинг за избор на негова избраница, която трябваше да го придружи в галактически полет до Луната на транспортен съд, издигнат от компанията на Илон Мъск " SpaceX ".
Почти 28 000 дами се отзоваха на обявата на Маедзава и подадоха заявки на неговия уеб страница, само че днес бизнесменът туитва, че се е отказал от концепцията, оповестява BBC. Телевизионното шоу, което трябваше да излъчва състезанието, е анулирано.
" По персонални аргументи уведомих телевизионната компания, че няма да вземам участие в фотосите за търсене на избраница ", сподели Маедзава. " Искрено и почтено желаех шоуто да се състои, само че част от мен се съмняваше – нужно ли е това? "
44-годишният милиардер написа, че изпитва скрупули за това, че 27 722 дами са изгубили скъпо време за подаването на молбата, съобщи БГНЕС.
Той назова начинанието си егоистично и съобщи, че сервира дълбоки извинения на всички кандидатки.

The deadline to apply for a trip to the moon with me is tomorrow at 10am(JST). https://t.co/ZHiNFKqaaO
— Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 (@yousuck2020) January 16, 2020
Списъкът с условия към участничките в кастинга, разгласен на 13 януари, беше къс: кандидатките трябваше да са над 20-годишни, да не са омъжени, с възприятие за комизъм и предпочитание да летят в космоса.
На комерсиалния полет до Луната през 2023 година Маедзава ще лети без своя обичана. Според проекта на полета корабът би трябвало да се приближи до спътника на Земята и да обикаля към него, само че няма да кацне.
Сумата, която японецът е платил на компанията на Илон Мъск за този полет, не е оповестена.
Юсаку Маедзава натрупа огромно благосъстояние от веригата за продажба на облекла " Зозо ". Наскоро той се раздели с 27-годишната актриса Аяме Горики и показа пред медиите, че се усеща уединен след раздялата. " Все още съм предан на фантазията да обичам една единствена жена през целия си живот ", написа той.
Маедзавa е прочут не толкоз като първия предстоящ галактически екскурзиант в плана на Мъск, само че и като създател на най-популярния туит в света: преди година той разгласи премия за тези, споделили туита му, и даде обещание да заплати 100 милиона йени (925 хиляди долара).
Именно този туит стана най-споделяният в историята на обществените мрежи с 4,3 милиона изявления. През февруари 2019 година Маедзава разгласи, че е извършил обещанието си и е изплатил обещаната облага на 100 души като подарък за Нова година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР