Японският конгломерат SoftBank Group Corp предлага да инвестира между 30

...
Японският конгломерат SoftBank Group Corp предлага да инвестира между 30
Коментари Харесай

SoftBank иска да инвестира 40 млрд. долара в новата индонезийска столица

Японският конгломерат SoftBank Group Corp предлага да влага сред 30 и 40 милиарда $ в развиването на новата столица на Индонезия, заяви през днешния ден формален представител, представен от Асошиейтед прес.

Милиардерът създател и основен изпълнителен шеф на групата Масайоши Сон загатна за партньорство с индонезийското държавно управление по финансиране на плана, когато предходната седмица се срещна с президента Джоко Видодо в сегашната столица Джакарта.

Сон и някогашният английски министър председател Тони Блеър бяха включени в консултативния съвет, който ще надзирава строителството на новата столица и ще бъде управляван от престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Индонезийският министър Лухут Панджайтан, отговарящ за капиталовите въпроси, съобщи на брифинг, че SoftBank предлага към 30 до 40 милиарда $, въпреки към този момент да не е ясно съответно в какъв план ще влага.

Още не сме решили по какъв начин ще влагат, би могло да е за обучение, за теоретичен център или болница, уточни министърът. Той ще се срещне със Сон в Давос и Токио по-късно този месец, с цел да довършат проекта, осведоми Българска телеграфна агенция.

Новият административен център на Индонезия ще бъде построен в залесен регион в провинция Източен Калимантан на остров Борнео. Предвижда се строителството да стартира в края на тази година.

Правителството е избрало тази локация заради минималните опасности от бедствия като наводнения, трусове, цунами и вулканични изригвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР