Японският клон на технологичния гигант „Майкрософт“ тества четиридневна работна седмица

...
Японският клон на технологичния гигант „Майкрософт“ тества четиридневна работна седмица
Коментари Харесай

„Майкрософт“ тества 4-дневна работна седмица, продуктивността скочила с 40%

Японският клон на софтуерния колос „ Майкрософт “ тества четиридневна работна седмица и откри, че продуктивността на чиновниците е скочила с цели 40%, съобщи Си Ен Ен Бизнес.

Четиридневната работна седмица е типична за по-малки компании. Психолози считат, че тридневната отмора е от огромна изгода за чиновниците, защото те могат да се концентрират доста по-добре в работните си отговорности по-късно.
4-дневна работна седмица – бъдещето на труда или единствено положително благопожелание Моделът се е провалял по света, само че технологиите го вършат все по-възможен
Японският „ Майкрософт “ тествал този вид през август 2019 година Целия месец всички чиновници почивали петък, събота и неделя. Работното време било фрапантно понижено, само че резултатите на чиновниците се подобрили. Продажбите на обособен чиновник скочили с 40% в съпоставяне със същия интервал за миналата година.

Освен пониженото работно време мениджърите лимитирали времето, което всички чиновници прекарват в работни срещи и отговаряне на служебни имейли. Работните събирания били понижени до най-много 30 минути, като вместо имейли и персонална връзка, чиновниците употребявали чат стратегия.

От допитване станало ясно, че 90% от служащите в „ Майкрософт “ Япония се чувствали по-добре след този един месец.

По-кратката работна седмица довела и до други изгоди за компанията, като икономисване на електричество, да вземем за пример.
“Майкрософт ” влага 1 милиарда $ в план на Илон Мъск за изкуствен интелект Целта е да се репликира човешкият мозък в синтетичен вид
В Япония сходна самодейност е извънредно наложителна. Това е страната, в която чиновниците работят най-вече извънработно време. Японците даже имат специфичен термин – кароши, който значи „ гибел от преправяне, стрес и меланхолия “.

От „ Майкрософт “ възнамеряват още няколко тестови месеца, като този път ще изискат от чиновниците си в Япония да дадат свои хрумвания по какъв начин да се усъвършенства салдото сред работно време и успеваемост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР