Японският износ се е понижил с 1,2 процента на годишна

...
Японският износ се е понижил с 1,2 процента на годишна
Коментари Харесай

Износът на Япония спада за трети пореден месец

Японският експорт се е намалил с 1,2 % на годишна база до 6,38 трлн. йени (57,3 милиарда долара) през февруари, заяви през днешния ден държавното управление, представено от ДПА. Това е трети следващ месец на спад.

Износът към други азиатски страни, който съставлява 52 на 100 от изнесените в Япония артикули, е намалял с 1,8 % до 3,3 трлн. йени, се споделя в предварителния отчет на финансовото министерство.

Общият импорт е понижен с 6,7 на 100 до 6,05 трлн. йени, което е довело до търговски остатък от 339 милиарда йени през февруари.

Японският "износ и произвеждане бяха наранени от забавянето на задгранични стопански системи ", предизвести японската централна банка в петък след двудневна среща по паричната политика.

Доставките за Съединените щати обаче са нарастнали за пети следващ месец, с 2 на по отношение на година по-рано, до 1,3 трлн. йени, сподели министерството.

Хроничният търговски остатък на Япония с най-голямата международна стопанска система е обект на рецензия на американския президент Доналд Тръмп.

Japan's Exports Fall Again https://t.co/UzkpunJkDB
— Rockview Group Inc. (@Rockviewgroup) March 18, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР