Японският император Акихито се е възстановил напълно след заболяването си

...
Японският император Акихито се е възстановил напълно след заболяването си
Коментари Харесай

Японският император е добре и отново изпълнява задълженията си


Японският император Акихито се е възстановил изцяло след болестта си и още веднъж извършва формалните си отговорности. Това заяви през днешния ден администрацията на императорския двор, представена в четвъртък от информационните организации.

Монархът одобри през днешния ден акредитивните писма на задгранични посланици, заяви организация Киодо. Независимо че бе на легло, през вчерашния ден Акихито посвети известно време на работа с документи, се споделя в информацията.

В началото на седмицата 84-годишният Акихито анулира всичките си обществени изяви, откакто му бе сложена диагноза церебрална исхемия със признаци световъртеж и засилено изпотяване. Японската императорска двойка в последно време постоянно пътуваше из страната за прощални обиколки, преди Акихито да абдикира.

Претърпял сърдечна интервенция и лекуване за рак на простатата, императорът изрази през 2016 година опасения, че заради напредналата си възраст ще му е мъчно да извършва отговорностите си. На 30 април 2019 година той публично ще се отдръпна от трона в интерес на престолонаследника принц Нарухито.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР