Японският император Акихито е отменя обществените си задължения, след като

...
Японският император Акихито е отменя обществените си задължения, след като
Коментари Харесай

Заради церебрална анемия японският император се оттегля от обществени задължения

Японският император Акихито е анулира публичните си отговорности , откакто страдал от зашеметяване и гадене заради церебрална анемия, положение, породено от дефицит на кръв до мозъка , оповестява " Ройтерс ".

84-годишният Акихито, който е прекарал огромна част от близо три десетилетия на трона в опит да излекува страната от раните на войната, се чака да се отдръпна на 30 април идната година, в първата абдикация на японски император от близо две епохи .

Императорската организация, която ръководи делата на императорското семейство оповестява, че императорът е диагностициран с церебрална анемия. Императорът ще бъде следен, до момента в който почива в императорския замък в Токио , добавя организацията.

 Абдикацията на император Акихито предстояща през април 2019-та
Абдикацията на император Акихито предстояща през април 2019-та

Това е първото отдръпване за повече от два века в най-старото имперско семейство в света

Някога считани за божествени , владетелите на Империята на изгряващото слънце в този момент се дефинират от конституцията като " знак на страната и единството на народа ", само че няма политическа власт .

Император Акихито и императрица Мичико прекарват огромна част от времето си да извърнат внимание на наследството от Втората международна война, в която Япония взе участие в името на татко му Хирохито и утешават жертвите на бедствия или други несгоди. Акихито се радва на необятно утвърждение и почитание от популацията на Япония. Негов правоприемник е 58-годишният принц Нарухито .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР