Японският хин е изключително нежно и деликатно животно, тихо, красиво

...
Японският хин е изключително нежно и деликатно животно, тихо, красиво
Коментари Харесай

Заболявания при японски хин

Японският хин е извънредно нежно и внимателно животно, безшумно, красиво и умерено по манталитет, повече напомнящо на държанието на котките, в сравнение с постоянно енергичните и шумни кучета. Чисти, спокойни и доста красиви, представителите на тази порода внасят грациозност и жанр в дома, по тази причина всеки собственик желае неговият хин да бъде крепко и дълголетно животно.

Продължителността на живота на хина е 10-12 години, като това зависи от здравословното положение на животното. От какви болести страдат най-често хиновете и до каква степен те дефинират продължителността на живота им?

Може да се каже, че наследствените и типичните за породата заболявания не са доста. Повечето декоративни породи, към които принадлежи и кучето японски хин, боледуват също както котките от сърдечни болести. Това е прекомерно рисково за тях, защото болестта рядко се открива в точния момент. Обикновено мъниците не са подлагани на интензивни тренировки, които да покажат съществуване на проблем.

Началото на заболяването при японския хин нормално се пропуща, а първите признаци са лесната отмалялост, нежеланието за излизане на открито, сънливостта и загубата на вкус. Те минават ненадейно в добре изразено болестно положение, тъй като сърцето към този момент не може да изпомпва кръв даже в умерено положение.

Какво може да се направи? Единствено профилактиката е вероятен отговор, с цел да може експертът ветеринар да открие в точния момент казуса и посредством медикаменти и добре направена диета да удължи живота на домашния любим.

Друго заболяване, особено за японския хин са заболяванията, присъщи за кучета с брахицефалична конструкция на черепа. Тази физиологична специфичност основава проблеми с дишането, както по време на дейна активност, по този начин и при умерено положение. Тези проблеми порастват изключително през летните месеци с повишението на температурата. Собствениците би трябвало да бъдат доста деликатни, тъй като прегряването бързо води до гибелта на кучето.

 Японски хин

Други проблеми пораждат с очни и ушни инфекции, само че те са лесни за попречване, стига да се поддържа хигиена с постоянно разчистване на ушите на кучето с мокър тампон.

Инфекциозните болести при японския хин не са постоянно срещани, защото кученцето е доста чисто, не прекарва дълго време на открито и срещата му с паразити е по-рядка, в сравнение с останалите породи.

Профилактиката посредством постоянни имунизации на кучето е значима и стопаните би трябвало да я съблюдават, в случай че желаят тяхното кученце да се окаже измежду дълголетниците при хиновете, достигнали 14-15 години.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР