Японският гигант в електрониката Сони“ разработва собствена платформа за таксита,

...
Японският гигант в електрониката Сони“ разработва собствена платформа за таксита,
Коментари Харесай

"Сони" създава базирана на изкуствен интелект система за викане на такси


Японският колос в електрониката „ Сони “ създава лична платформа за таксита, основаваща се на модернизиран изкуствен интелект, кадърен да предскаже къде търсенето на таксита ще бъде най-завишено. Това заяви във вторник водещият бизнес вестник на Япония "Никей".

Заедно с петте национални таксиметрови оператори, „ Сони “ е основал джойнт венчър, въз основата на който ще бъде построена и новата платформа. В него влизат операторите от „ Дайва Мотор Транспорт “ в Токио, „ Хиномару Котсу “, „ Кокусаи “, „ Грийн Каб “ и групата „ Чекър Каб “.

Целта е изкуственият разсъдък, създаден от корпорацията, да дава най-бързия и първокласен разбор на фактори, като да вземем за пример историята на предходни пътувания, тапите, метеорологичните условия и графика на обществените събития в града, тъй че да усъвършенства оптимално обслужването на клиентите.

В таксиметровата промишленост „ Сони “ има упоритостта и да даде услуги за онлайн заплащане, които биха основали непрекъснат поток от доходи от такситата в дълготраен проект.

Това обаче не е единственият авто колос, който се пробва да се възползва от зараждащия се сега бизнес в Япония с онлайн платформите за поръчване на такси. Преди една седмица (на 8 февруари) разработчикът на мобилни приложения JapanTaxi разгласи партньорство си с „ Тойота “, поради което автомобилният производител ще влага 7,5 милиарда йени (70 милиона долара) в „ Нихон Котсу “ - един от най-големите таксиметрови оператори в страната. По отношение на размера на броя коли - главен фактор за удобството за потребителите - „ Нихон Котсу “ води с към 60 000 таксита.

Базираната в Съединени американски щати „ Убер “ също не изостава и води договаряния за основаването на система е в диалози. Към момента обаче Япония остава съвсем изцяло затворена за американската услуга за онлайн резервация на такси.

Основната причина за това е японското законодателство, забраняващо осъществяването на транспорт за пари без съответните позволения.

Всички таксиметрови водачи в страната имат специфичен лиценз за транспорт и специфичен клас шофьорски книжки, които плануват и по-строги правила за тяхното приемане.

Именно това е повода онлайн услугите за поръчване на такси Япония да са принудени да сплотяват напъните си със съществуващите оператори, които имат съответните лицензи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР