Японският фотограф Харухико Кавагучи прави уникални портрети. Но преди фотосесията

...
Японският фотограф Харухико Кавагучи прави уникални портрети. Но преди фотосесията
Коментари Харесай

Фотограф опакова с найлон хора, къщи, коли и дървета, за да направи уникални снимки

Японският фотограф Харухико Кавагучи прави неповторими портрети. Но преди фотосесията той има едно извънредно изискване: да увие цялата ви къща в найлон, а вас да ви запечата в торба с вакуум .

Базираният в Токио фотограф има секунди, с цел да снима нужните му изображения , преди да освободи моделите си, които са без въздух.


Поразителните фотоси, които Кавагучи разказва като „ фотография за спомен на фамилията “, са част от поредицата му „ Плътска обич “ – задача с съвсем две десетилетия за проучване на човешката фамилиарност посредством пакетиране на хора в пластмаса.

„ Когато започнах поредицата, помолих някои от най-близките ми другари да тестват какъв брой дълго могат да задържат дъха си и открих, че е към 15 секунди “, сподели Кавагучи.

Имам 10 секунди, с цел да направя снимка . После разтварям херметическата торба, без значение дали се е получила фотографията, изяснява той.


Фотографът създава по поръчка големи найлони, с цел да обвие цели домове, в това число дървета и транспортни средства.

Първоначално е почнал със фотоси на влюбени , затворени херметически пликове. След това фотосесиите стават по-мащабни. Обхващат и домовете на хората, дърветата в дворовете и колите им.


Кавагучи споделя, че фотосите му са най-вече за обич. Постепенно фокусът му се измества от полови към фамилни снимки, само че задачата му остава същата: да изобрази човешката връзка в нейните многочислени форми.

Той изяснява, че опакова всичко, което влиза в кадър, даже това, което е на назад във времето, с цел да покаже връзката, която хората имат освен между тях, а и с външния свят.


За съвършения кадър може да са нужни две седмици, с цел да се опакова всичко , а по време на фотосесията оказват помощ седем души. Един помощник постоянно е подготвен да отвори торбите или да ги разреже, в случай че е незабавно. Той също по този начин държи на разположение портативен кислородна бутилка, както и спрей за изстудяване по време на горещи летни фотосесии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР