Японският автомобилостроител Тойота (Toyota Motor) се съгласи да даде на

...
Японският автомобилостроител Тойота (Toyota Motor) се съгласи да даде на
Коментари Харесай

Фирма гигант с десетки обекти в България вдигна рекордно заплатите

Японският автомобилостроител " Тойота " (Toyota Motor) се съгласи да даде на служащите в заводите си най-голямото нарастване на заплатите от 25 години, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Тойота ", " Панасоник " (Panasonic), " Нисан " (Nissan) и редица други водещи японски компании към този момент оповестиха, че са приели напълно настояванията на синдикатите за увеличение на заплатите при годишния преговорен кръг за възнагражденията, който завърши през днешния ден.

Годишните договаряния сред управленията на фирмите и служащите тази година се наблюдават деликатно, защото се чака повишението на заплатите да способства за проправяне на пътя на централната банка да постави завършек на дългогодишната си политика на негативни лихви още идната седмица.

" Тойота ", най-големият автомобилостроител в света, заяви, че е приел увеличение на месечните хонорари с 28 440 йени (193 долара) и рекордни бонусни заплащания.

Стоманодобивният тръст " Нипон стийл " (Nippon Steel) също разгласи, че напълно е приел синдикалните претенции за заплатите.

За първи път от 30 години служащите в огромни компании желаеха годишно нарастване от 5,85 на 100, преминавайки прага от 5 на 100, уточни най-голямото японско синдикално обединяване " Ренго " (Rengo). В резултат някои анализатори чакат тази година заплатите да набъбнат с 5 на 100 или повече по отношение на малко под 4 на 100 предходната година. Това ще бъде най-големият напредък от 31 години.

За обилни нараствания упорстват синдикатите в редица браншове, в това число автомобилостроене, електроника, метали, тежко машиностроене и услуги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР