Японският автомобилостроител Нисан (Nissan) гласува единодушно за отстраняването на председателя

...
Японският автомобилостроител Нисан (Nissan) гласува единодушно за отстраняването на председателя
Коментари Харесай

Арестуваният шеф на Нисан в килия при тежки условия

Японският автомобилостроител Нисан (Nissan) гласоподава единомислещо за отстраняването на ръководителя на съвета на шефовете Карлос Гон след арестуването му по съмнение във подправяне на финансови доклади и други нарушавания, съобщи Асошиейтед прес.

Компанията уточни в изказване през днешния ден, че задачата й е да сведе до най-малко въздействието на случая върху обединяването й с френската Рено (Renault) и по-малкия японски автомобилостроител Мицубиши (Mitsubishi Motor).

Гон и също забъркания в тази ситуация шеф Грег Кели са освободени и от местата си в съвета.

Съветът на шефовете на Нисан се събра през днешния ден на изключително съвещание в централата на компанията в Йокохама.

Прокуратурата удостовери, че Гон е в Токийския център за задържане, чиито строги условия с голям брой правила и ограничавания мощно контрастират на удобния му метод на живот, отбелязва Ройтерс.

Бизнесменът евентуално е настанен в дребна стая от 4,8 кв метра с тоалетна в единия край, показват специалисти, осведомени с центъра.

Много от стаите в центъра са снабдени с обичайните постелки татами и кревати футон. Други са обзаведени в западен жанр с кревати. На арестуваните се позволява да вземат душ в избрани дни, въпреки и не всеки ден, споделя юрист по наказателно право, посетил за последно постройката преди три месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР