Японският автомобилопроизводител Toyota Motor инвестира 1 милиард долара в Grab,

...
Японският автомобилопроизводител Toyota Motor инвестира 1 милиард долара в Grab,
Коментари Харесай

Toyota инвестира 1 млрд. долара в компания за превоз на пътници

Японският автомобилопроизводител Toyota Motor влага 1 милиард $ в Grab, най-голямата компания за пътнически транспорти, проведени посредством мобилно приложение в Югоизточна Азия, осведоми Асошиейтед прес.

Toyota заяви през днешния ден, че е постигнала съглашение с Grab за подсилване на съществуващото партньорство за разгръщане на мобилните услуги в района.

Представител на Toyota ще бъде назначен в съвета на Grab, а различен чиновник на Toyota ще бъде изпълнителен шеф в Grab, посочи компанията.

Grab, която е сходна на Uber в Съединени американски щати, участва в осем страни в района, в това число в Малайзия, Сингапур, Тайланд и Индонезия.

Дейността на Uber в Югоизточна Азия бе добита от Grab по-рано тази година. Uber резервира дял от 27,5 % в новата компания след сливането.

Тойота в началото бе внимателна към технологиите на така наречен споделено пътешестване и безпилотно шофиране.

През последните години производителят на седана Camry, хибрида Prius и първокласните модели Lexus наваксва интензивно, като подписва партньорства по целия свят.

Grab, която е с централа в Сингапур, наскоро притегли вложения от японската софтуерна и телекомуникационна компания SoftBank Group Corp. и китайския си съперник Didi Chuxing.

Uber се пробва да пораства в Япония, само че този вид услуга се сблъска с отпора на авторитетните таксиметрови компании, изключително в градските региони като Токио. Тойота доставя огромна част от колите, употребявани от таксиметровите компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР