Японският автомобилен производител Nissan показа на автосалона в Мадрид нова

Японският автомобилен производител Nissan показа на автосалона в Мадрид нова ...

Време е за море! Nissan показа първия в света е-кемпер.


Японският автомобилен производител Nissan показа на автосалона в Мадрид нова версия на минивана e-NV200, предназначена за феновете на пътешествията. Това е първият сериен електрически кемпер в света, съобщава AutoMedia.bg.

Подобно на стандартния Nissan e-NV200, кемперът е оборудван с електродвигател с мощност 109 коня, взет "назаем" от първото поколение на Nissan Leaf. Батерията има капацитет от 40 кВтч, което позволява изминаването на 280 км с едно зареждане, т.е. при по-дълги пътувания ще трябва да презаредите.

Покривът на Nissan e-NV200 Camper се повдига, за да може вътре да се стои в изправено положение. Задната седалка се разтяга и се оформя малка спалня за двама. Оборудването в салона включва хладилник, печка и мивка. Има също така сгъваема маса и няколко шкафа за посуда и храна. Отзад на кемпера е монтирана стойка за велосипеди.

От компанията твърдят, че засега кемперът ще се предлага само на пазара в Испания. Тъй като обаче предварителните заявки за модела вече са доста, японците обмислят да го продават и в други европейски страни.

Цената му обаче на този етап все още не е обявена.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
 
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg