Японският автомобилен производител Нисан (Nissan Motor Co. Ltd.) определи като

Японският автомобилен производител Нисан (Nissan Motor Co. Ltd.) определи като ...

Нисан и Рено опровергаха слуховете за разпадане на автомобилния алианс.


Японският автомобилен производител "Нисан" (Nissan Motor Co. Ltd.) определи като напълно неверни съобщенията, че обмисля да разтрогне съюза си с "Рено" (Renault SA), предаде БНР. "Нисан" по никакъв начин не обмисля развалянето на автомобилния алианс", се казва в съобщение на компанията и се добавя: "Съюзът е източник на конкурентоспособност за "Нисан". Междувременно изпълнителният директор на алианса Nissan - Renault Жан-Доминик Сенард настоя в интервю за френското издание L`Echo, публикувано днес, че "автомобилният алианс не е мъртъв" и отправи остри критики към информациите, "които нямат никаква връзка с настоящото положение на съюза".

Повод за тези опровержения беше информация на "Файненшъл таймс" от понеделник, според която ръководството на японската компания "Нисан" обмисля възможността да развали съюза с "Рено" и да засили плановете за действие при извънредни ситуации за подобен сценарий.

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер пък обяви във вторник, че вярва, че "Рено" ще назначи новия си изпълнителен директор след няколко дни. "Рено" определи Клотилде Делбс за временно изпълняващ длъжността през октомври 2019 година, след като освободи бившия шеф Тиери Болоре.

Източник: econ.bg