Японският автомобилен производител Honda обяви, че ще започне да произвежда

...
Японският автомобилен производител Honda обяви, че ще започне да произвежда
Коментари Харесай

Honda и GM започват производството на нова водородна горивна система

Японският авто производител Honda разгласи, че ще стартира да създава нова система с водородни горивни кафези, създадена взаимно с General Motors.    Това би трябвало да се случи през тази година, след което компанията ще се концентрира върху последователното увеличение на продажбите на сходен вид коли през това десетилетие.   Според Reuters Honda ще се стреми към годишни продажби на към 2 000 единици, основани на новата система, доникъде на това десетилетие. До 2030 година този брой би трябвало да надвиши 60 000.   Honda ще се стреми също по този начин да разшири използването на новата си система освен в личните си електрически автомобили, само че и в тежкотоварни камиони, електроцентрали и строителни машини.  
Японската компания ще стартира производството на новата система с водородни горивни кафези посредством взаимно дружество с GM.
Volkswagen поема противоположната посока   Въпреки че Honda надалеч не е единственият авто производител с фокус върху водородното задвижване, амбициозни проекти в това отношение имат и компании като Toyota, Hyundai и BMW, не липсват и такива, които поемат по различен път. Пример за това е Volkswagen, чийто изпълнителен шеф Томас Шафер по време на CES 2023 разяснява пред испанското поделение на AutoBild, че компанията няма да създава леки коли с водородно задвижване и ще концентрира напъните си върху развиването на технологията за електрически коли.    Германският изпълнителен шеф декларира пред изданието, че водородът има някои огромни дефекти спрямо технологията за акумулатори.   " Водородното задвижване не е конкурентноспособно все още, изключително за леки коли, защото резервоарите лимитират мястото за кабината. Може би за товарните коли е настоящо решение, само че не и за леките коли ", безапелационен е той.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР