Японският автомобилен производител е изправен пред поредното препятствие, тъй като

...
Японският автомобилен производител е изправен пред поредното препятствие, тъй като
Коментари Харесай

Nissan отлага пускането новия Z

Японският авто производител е изправен пред следващото затруднение, защото издаде заповед за прекъсване на продажбите и доставките за модела Z, оборудван с деветстепенна автоматизирана скоростна кутия.

Причината е, че спортната кола е оборудвана със същия автоматизиран преобразувател на въртящия миг, създаден от Jatco, който се употребява и във всъдеходите Frontier и Titan. Установено е, че някои от тези пикапи създадени през интервала 2020 - 2022 година има недостатък, който принуди Nissan да разгласи две обособени сервизни акции.

" На 29 август 2022 година Nissan стартира обзор на качеството на транспортните средства Nissan Z от моделна година 2023, оборудвани с автоматизирана скоростна кутия. Разследването продължава и сега “, сподели представител на Nissan. "
`Nissan

Това значи, че Nissan няма да доставя на клиенти коли с автоматизирана трансмисия, създадени в завода си в Точиги в Япония, до момента в който казусът не бъде отхвърлен. В момента доставките са спрени на всички стадии, като няма точна дата за възобновяването им.

Изглежда, че сега няма решение на казуса, което значи, че паузата на доставките може да е по-дълга от предстоящото. Nissan съобщи пред Националната асоциация за сигурност на придвижването по пътищата, че деветстепенната трансмисия може да дефектира заради неприятни толеранси при производството на нейните съставни елементи.

Ще напомним, че предишния месец Nissan откри, че 11 от 100 пикапа, оборудвани с трансмисия Jatco, са наранени от дефекта. Не е известно какъв % от колите Nissan Z имат същия проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР