Японският автомобилен концерн Toyota закрива последния си завод в Австралия.

...
Японският автомобилен концерн Toyota закрива последния си завод в Австралия.
Коментари Харесай

Toyota закрива завода си в Австралия. Също като Ford и GM

Японският авто тръст Toyota закрива последния си цех в Австралия. Предприятието се намира в предградията на Мелбърн и е профилирано за производството на модела Camry, само че и доставя доста комплектуващи елементи за мощности на компанията в Азия и Европа.

В завода работят 4000 души. От тях 1300 ще бъдат ориентирани към други офиси и сервизи на компанията в страната, само че към 2500 сътрудници рискуват да останат без работа.

От Тoyota показват, че закриването на завода е трябвало да стане още през предходната година, само че при започване на 2017-а той е почнал да демонстрира позитивни финансови резултати.

За първи път за закриване на автомобилното произвеждане се заприказва още през 2014 година. За такова решение натежаваха фактори като мощния австралийски $ и огромната конкуренция на локалния авто пазар. Тогава президентът на компанията разгласи, че Toyota Motor Corporation Australia Ltd. (TMCA) ще се преобразува в компания за дистрибуция и продажби.

 Ford закри заводите си в Австралия. Производството е прекомерно скъпо
Ford закри заводите си в Австралия. Производството е прекомерно скъпо

Тойота ще го последва през 2017-а

Преди година американската компания Ford приключи производството си в Австралия, като се чака тя да проработи в района като вносител и медиатор.

Австралийското поделение на различен международен колос в бранша General Motors - компания GM Holden, на собствен ред стопира производството на коли и мотори в страната през ноември тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР