Японският автомобилен концерн Мазда (Mazda) е поискал кредит от 300

...
Японският автомобилен концерн Мазда (Mazda) е поискал кредит от 300
Коментари Харесай

Мазда иска кредит за 2.8 млрд. долара заради коронакризата

Японският авто тръст " Мазда " (Mazda) е изискал заем от 300 милиарда йени или 2,8 милиарда $ от три водещи японски банки поради загубите, понесени от пандемията от новия ковид. Това заяви в. " Никкей ", представен от японската организация Киодо в неделя.

Продажбите на концерна са спаднали с 14 на 100, а през март свиването е с 33 на 100. На 24 март " Мазда " спря производството в няколко завода в Япония, Мексико и Тайланд поради слабото търсене.

Общият брой на доказани случаи на инфектирани с новия ковид в Япония надвиши 16 400, от тях 270 души са в тежко положение, а 637 са умряли.

На 8 април в Токио и прилежащите към него префектури Канагава, Сайтама и Чиба, в префектурите Осака и Хього в югозападната част на най-големия японски остров Хоншу и в префектурата Фукуока на остров Кюшу бе въведен ексклузивен режим, разгласен от премиера Шондзо Абе. На 16 април министър председателят разшири действието му за цялата територия на страната. На 4 май срокът на деяние на изключителния режим бе удължен до 31 май.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР