Японският автомобилен концерн Хонда обяви официално във вторник, че ще

...
Японският автомобилен концерн Хонда обяви официално във вторник, че ще
Коментари Харесай

Хонда закрива британския си завод през 2021 г.

Японският авто тръст " Хонда " разгласи публично във вторник, че ще закрие автомобилния си цех в Суиндън, Югозападна Англия през 2021-а година като част от напъните за преструктуриране световния ѝ индустриален потенциал, потвърждавайки по този метод вчерашната информация на телевизия Sky News.

Заводът в Суиндън, в който работят 3500 души, е единственият за японския колос Honda Motor Co. Ltd в границите на Европейския съюз. Закриването му обаче няма да засегне централното европейско седалище на " Хонда ", което ще остане в Обединеното кралство.

" В светлината на невижданите промени, които засягат нашата промишленост, е от жизненоважно значение да ускорим нашата тактика за електрификация и надлежно за преструктуриране на световните ни интервенции. В резултат на това трябваше да вземем сходно мъчно решение и да се консултираме с нашата работна мощ за това по какъв начин можем да подготвим нашата индустриална мрежа за бъдещето. Решение не беше взето елементарно и ние показваме надълбоко страдание за това, по какъв начин днешното съобщение ще бъде посрещаното от нашите хора ", уточни в особено изказване основният изпълнителен шеф на Honda Motor Europe - Кацуши Инуе.

Очаква се през днешния ден английският министър председател Тереза ​​Мей да разяснява взетото от " Хонда " решение. По-рано денем министърът на търговията Лиъм Фокс съобщи, че решението за закриване на завода на Honda " би било доста тъпо ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР