Японските военновъздушни сили за самоотбрана изпратиха свои изтребители във връзка

...
Японските военновъздушни сили за самоотбрана изпратиха свои изтребители във връзка
Коментари Харесай

Япония недоволства от Южна Корея и Русия за нарушение на въздушно пространство

Японските военновъздушни сили за самозащита изпратиха свои изтребители по отношение на случая сред съветски и южнокорейски военни самолети в региона на оспорваните острови Такешима (Докдо) в Японско море, оповестява на конференция в Токио генералният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга, оповестява ТАСС.

" Ние отговорихме на тези дейности, като вдигнахме изтребители за самоотбрана във въздуха ".

Токио е подал тъжба по дипломатически път до Южна Корея и Русия, " Ние не можем да приемем такива дейности на нашата територия ", оповестява " Ройтерс ".

Островите Такешима са предмет на спор сред Токио и Сеул. Япония твърди, че Южна Корея нелегално окупира тези територии, включени в Японската империя през 1905 година. Южнокорейските управляващи, както и управлението на КНДР, настояват, че този дребен архипелаг постоянно е бил част от корейската страна.

Стана ясно, че южнокорейските изтребители са произвели на 2 пъти общо над 360 предупредителни изстрела против съветски военни самолети, за които настояват, че са нахлули във въздушното пространство на Република Корея.

Общо южнокорейските Военновъздушни сили са изстреляли и 20 сигнални ракети по посока на съветските военни самолети. Разстоянието е било към 1 км. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР