Японските власти забраниха препродажбата на антисептици и други дезинфектанти на

...
Японските власти забраниха препродажбата на антисептици и други дезинфектанти на
Коментари Харесай

Япония забрани препродажбата на антисептици и други дезинфектанти

Японските управляващи не разрешиха препродажбата на антисептици и други дезинфектанти на фона на предстоящото нарастване на търсенето на такива артикули след анулацията на изключителните ограничения в цялата страна. От 15 март в страната се ползва сходен закон във връзка с препродажбата на медицински защитни маски, показва БГНЕС.
Отбелязва се, че възбраната, която влиза в действие от през днешния ден - 26 май, се отнася до етанола, спрейове, съдържащи алкохол, гелове, както и кърпички със наличие на алкохол над 60%. Нарушаването на възбраната и препродажбата на такива артикули на повишени цени, в това число през интернет уеб сайтове, ще се санкционира с до 1 година затвор или санкция от 1 милион йени (около 9 500 долара). От 15 март в Япония се ползва сходен закон по повод и на препродажба на медицински маски.
Според последни данни броят на инфектираните с ковид в Япония надвишава 17 300 души, повече от 860 души са умряли, а над 14 000 са се излекували.
На 8 април спешният режим беше въведен в столицата Токио и прилежащите му префектури, както и в префектурите Осака и Хиого в югозападната част на основния японски остров Хоншу. От 16 април управляващите разшириха действието му в цялата страна. Извънредните ограничения отпаднаха на 14 май в 39 от 47 префектури. Седмица по-късно бяха отстранени рестриктивните мерки в Киото, Осака и Хиого, а от през вчерашния ден режимът беше анулиран и в Токио, Канагава, Сайтама, Чиба и Хокайдо.
Още: " Коронавирусът по света: Испания с огромна промяна надолу на смъртните случаи "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР