Японските власти ще разгледат възможността да предоставят на гражданите на

...
Японските власти ще разгледат възможността да предоставят на гражданите на
Коментари Харесай

Коронавирус: Япония може да отпусне по 930 долара на гражданин

Японските управляващи ще прегледат опцията да дават на жителите на страната помощ в размер на 100 хиляди йени (930 долара) на човек в подтекста на световната пандемия и произлизащото от това отрицателно влияние върху стопанската система, оповестява на конференция в Токио генералният секретар на кабинета Йошихиде Суга, представен от ТАСС.

" Ние имаме намерение да разгледаме предлагането на водача на партията Комейто за разпределяне на 100 хиляди йени на всеки японски жител. Ще разгледаме опцията за разпределяне на средства за тези ограничения, откакто бъдат утвърдени промени в бюджета за настоящата година ". Бюджетът на Япония за настоящата фискална година е 102,66 трилиона йени (947 милиарда $ при настоящия валутен курс). Основният дял на разходната част се изразходва за обществено обезпечаване.

По-рано Япония одобри пакет икономическа помощ в размер на 108 трилиона йени (почти 1 трилион долара) в поддръжка на бизнеса и елементарните фамилии - той се равнява на 20% от Брутният вътрешен продукт на страната. По-специално в границите на тази сума се възнамерява да се провиснал 300 хиляди йени (2750 долара) за семейство, чиито приходи са или ниски, или паднаха през последните месеци заради обстановката с ковид и спада в икономическата интензивност.

Към днешна дата в Япония има 8,8 хиляди доказани случая на коронавирусна зараза, броят на смъртните случаи е достигнал 174. Тази статистика включва пасажери и членове на екипажа на круизния транспортен съд Diamond Princess, който е подложен под карантина в Йокохама от месец.

От 8 април в Токио и прилежащите префектури Канагава, Сайтама и Чиба, Осака и Хиого в югозападната част на основния японски остров Хоншу и в префектура Фукуока на остров Кюшу стартира да действа ексклузивен режим, разгласен от премиера Шиндзо Абе. Режимът не допуска строги ограничаващи ограничения, само че доста обществени и развлекателни уреди бяха затворени. По-късно управляващите на централната префектура Айчи, където са ситуирани голям брой заводи на най-големите японски компании, без значение вкараха ексклузивен режим. По-късно управляващите в префектурите Ишикава и Фукуи започнаха сходна стъпка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР