Японските власти ще разгледат възможността да предоставят на гражданите на

...
Японските власти ще разгледат възможността да предоставят на гражданите на
Коментари Харесай

Коронавирус: Япония може да отпусне по 930 долара на гражданин


Японските управляващи ще прегледат опцията да дават на жителите на страната помощ в размер на 100 хиляди йени (930 $ ) на човек в подтекста на световната пандемия и произлизащото от това отрицателно влияние върху стопанската система, оповестява на конференция в Токио генералният секретар на кабинета Йошихиде Суга, представен от ТАСС.

" Ние имаме намерение да разгледаме предлагането на водача на партията Комейто за разпределяне на 100 хиляди йени на всеки японски жител . Ще разгледаме опцията за разпределяне на средства за тези ограничения, откакто бъдат утвърдени промени в бюджета за настоящата година ". Бюджетът на Япония за настоящата фискална година е 102,66 трилиона йени ( 947 милиарда $ при настоящия валутен курс ). Основният дял на разходната част се изразходва за обществено обезпечаване.

По-рано Япония одобри пакет икономическа помощ в размер на 108 трилиона йени (почти 1 трилион $ ) в поддръжка на бизнеса и елементарните фамилии - той се равнява на 20% от Брутният вътрешен продукт на страната. По-специално в границите на тази сума се възнамерява да се провиснал 300 хиляди йени ( 2750 долара) за семейство , чиито приходи са или ниски, или паднаха през последните месеци заради обстановката с ковид и спада в икономическата интензивност.

Към днешна дата в Япония има 8,8 хиляди доказани случая на коронавирусна зараза, броят на смъртните случаи е достигнал 174. Тази статистика включва пасажери и членове на екипажа на круизния транспортен съд Diamond Princess, който е подложен под карантина в Йокохама от месец.

От 8 април в Токио и прилежащите префектури Канагава, Сайтама и Чиба, Осака и Хиого в югозападната част на основния японски остров Хоншу и в префектура Фукуока на остров Кюшу стартира да действа ексклузивен режим, разгласен от премиера Шиндзо Абе. Режимът не допуска строги ограничаващи ограничения, само че доста обществени и развлекателни уреди бяха затворени. По-късно управляващите на централната префектура Айчи, където са ситуирани голям брой заводи на най-големите японски компании, без значение вкараха ексклузивен режим. По-късно управляващите в префектурите Ишикава и Фукуи започнаха сходна стъпка.
 Повечето японци желаят държавното управление да компенсира бизнеса за ограниченията против ковид
Повечето японци желаят държавното управление да компенсира бизнеса за ограниченията против ковид

В Япония има повече от 7300 инфектирани с ковид и 123 умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР