Японските власти разследват ученик, за който има данни, че е

...
Японските власти разследват ученик, за който има данни, че е
Коментари Харесай

Японските власти разследват тийнейджър продавал уран онлайн

Японските управляващи проверяват възпитаник, за който има данни, че е продавал уран онлайн и експлозиви, съобщи “Индипендънт”.

16-годишното момче е упрекнато в рафинирането на радиоактивния материал, както и за производството на еритирол тетранитрат – вещество, употребявано за изработката на експлозиви. Момчето е задържано и разпитано от полицията в Токио дружно с още няколко души, които са купили уран от него.
bTV Репортерите: Уран Поглед към останките от една промишленост с дълъг интервал на полуразпад
Властите попадат на момчето за първи път откакто получават сигнал за продажбата на уран в уеб страницата “Яху”. Там веществото е рекламирано като “99,9% чисто”. Полицията наблюдава няколко от покупките на уран, след което обискира дома на студента. Там откриват радиоактивното вещество, както и “йелоукейк” – вид уранов концентрат.

Според следствието момчето е получило радиоактивното вещество при обработката на уранова руда. Според един от анализаторите в екипа 16-годишният възпитаник не е терорист, а по-скоро фен химик.

Това не се случва за първи път – съгласно локалните управляващи нееднократно е имало опити на японски възпитаници да основат отровният газ зарин.

Според управляващите е съвсем невероятно момчето да е съумяло да създаде радиоактивен материал, който да се употребява както би трябвало. Откритият уранов концентрат пък е доста ниско радиоактивен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР