Японските власти одобриха плановете на четири телекомуникационни оператора за изграждане

...
Японските власти одобриха плановете на четири телекомуникационни оператора за изграждане
Коментари Харесай

Япония изгражда супебързи мобилни мрежи от пето поколение до 2021 година

Японските управляващи утвърдиха проектите на четири телекомуникационни оператора за създаване на супербързи мобилни мрежи от пето потомство (5G мрежи), заяви в сряда организация Nikkei Asian Review.

Министерството на вътрешните работи и известията на Япония утвърди заявките на фирмите NTT Docomo, KDDI, SoftBank и Rakuten, който да стартират от октомври да дават 4G услуги. Доставчиците възнамеряват да вкарат 5G мрежи през 2020-а година и ще би трябвало да оферират този тип услуга във всяка японска префектура до 2021-а година.

В допълнение, от тях ще се изисква да основат до 2024-а година базови станции в най-малко половината от 4500 блока, на които Министерството на връзките е разделило Япония.

Едно от изискванията на Министерството на телекомуникациите беше да " се вземат задоволително ограничения за киберсигурност, в това число реагиране на риска за веригите за доставки ", оповестява Ройтерс.

Това изискване попречва дейно доставчиците на телекомуникационни услуги да употребяват мрежово съоръжение на китайските софтуерни колоси Huawei Technologies и ZTE Corp., и последвалата фактическа възбрана, приложена през предходната година върху покупките на артикули на тези компании от страна на японското държавно управление.

Huawei и ZTE са подложени на мощен надзор от Вашингтон върху връзките им с китайското държавно управление предвид на опасения, че техните софтуерни устройства могат да бъдат употребявани от управляващите в Пекин за шпионаж.

Четирите японски телекома ще изразходват сумарно за петгодишен интервал малко под 1,7 трлн. йени (около 15,29 милиарда щатски долара) за построяването на техните 5G мрежи. На това обаче се гледа като на консервативна оценка, която евентуално ще се увеличи с течение на времето.
Новината идва на фона на много натоварена седмица в световен проект за мобилните 5G мрежи, откакто Съединените щати и Южна Корея пуснаха първите високоскоростни мрежи от пето потомство, които към този момент обезпечават свръхбърз интернет в 85 града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР