Японските власти наредиха на близо 800 000 жители на южния

...
Японските власти наредиха на близо 800 000 жители на южния
Коментари Харесай

Свлачища заплашват японския остров Кюшу, близо 800 хил. трябва да се евакуират

Японските управляващи подредиха на близо 800 000 поданици на южния остров Кюшу незабавно да се подслонят в евакуационни центрове и други безвредни места заради риск от свлачища и други рискови последствия от проливните дъждове. Това заяви Ройтерс, като се базира на японската телевизия Ен Ейч Кей.

В някои южни елементи на острова от петък до момента са паднали до 1000 мм дъжд, а метеоролозите чакат доникъде на утрешния ден тук-там да се излеят още 350 мм дъжд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вследствие на свлачище в град Кагошима е починала стара жена, която не съумяла да напусне дома си, съобщи ТАСС. Освен популацията на Кагошима разпореждане за евакуация са получили и жителите на градовете Амакуса и Айра.

Във връзка със обстановката на о. Кюшу държавното управление е основало спешен щаб, в чиято работа взе участие и японският министър председател Шиндзо Абе. Той беше подложен на критика за бавната реакция на държавното управление през юли предходната година, когато поройни дъждове провокираха свлачища и наводнения, лишили живота на повече от 200 души.

Обилните превалявания в Югозападна Япония се чака да продължат до края на седмицата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР