Японските производители Toyota и Subaru си сътрудничат от 2005 г.

...
Японските производители Toyota и Subaru си сътрудничат от 2005 г.
Коментари Харесай

И купето GT86 влиза в семейството GR

Японските производители Toyota и Subaru си сътрудничат от 2005 година Тогава Toyota купи 9,5% от акциите на Fuji Heavy Industries (бившето име на Subaru), а по-късно пакетът беше повишен още два пъти и в този момент доближава 20%. В рамките на това съдействие двете компании създават спортното купе Subaru BRZ/Toyota GT86. Наскоро стана ясно, че то ще има второ потомство, а в този момент Automedia.bg разкрива детайлности за бъдещия модел.

Сегашното потомство е на платформата на Subaru Impreza, само че новото ще премине на архитектурата TNGA на Toyota, защото SGP на Subaru няма по какъв начин да бъде изменена към задно предаване. На собствен ред Subaru този път ще достави мотора. Това ще е 2,4-литров Boxer с турбо, който към този момент се слага на моделите Ascent, Legacy и Outback.

Мощността на елемента е 260 к.с., само че за двете спортни купета ще бъде увеличена до 280 к.с. Това е с към 80 к.с. повече от сегашния мотор на Subaru BRZ/Toyota GT86, който е с работен размер 2,0 литра. При версиите с 6-степенна автоматизирана скоростна кутия той развива 200 к.с. и въртящ миг 205 Nm, а при тези с механична - 207 к.с. и 212 Nm. Съответно ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 8,2 или 7,6 сек.

Освен това моделът сменя и името си - от GT86 на GR86. Така купето ще попълни гамата спортни коли на марката, в която към този момент влизат GR Supra и новият GR Yaris (с тяхната разработка се занимава подразделението Gazoo Racing).

Предполага се също, че салонът на новото потомство ще получи по-качествени материали и по-съвременни технологии. А това ще усили цената, само че в рационални граници, защото в Toyota не желаят да основават вътрешна конкуренция сред GT86 и новата Supra.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР