Японските медии съобщиха, че в град северно от Токио са

...
Японските медии съобщиха, че в град северно от Токио са
Коментари Харесай

Измериха 41,1 градуса в Япония

Японските медии оповестиха, че в град северно от Токио са били измерени най-високите температури, откогато в Япония се води статистика, съобщи Асошиейтед прес.
Тази заран температурите в Кумагая, намираща се на 65 километра северозападно от столицата, доближиха 41,1 градуса по Целзий.
Япония и Южна Корея са обхванати от продължителна гореща вълна. Според японската организация Киодо в страната са регистрирани повече от 40 смъртни случая, провокирани от жегата. В Южна Корея жертвите са минимум двайсет.
Прогнозите са, че горещини ще се задържат. Очаква се през днешния ден в Централна Япония температурите да стигнат до 39 градуса, а в Токио 37, цитираха от Българска телеграфна агенция.
Южнокорейската организация Йонхап заяви, че най-високата утринна температура на сянка в страна е измерена в град Каннън - 31 градуса в 6.45 ч. сутринта. А сутринта в Сеул бе 29 градуса. Стотици хора са настанени в Япония в лечебни заведения. Властите предизвестиха хората да стоят на закрито и да употребяват климатици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР